KAUPPAAN

Lindblom, Arto; Valkama, Heikki; Omotenashi

0 out of 5 based on 0 customer ratings

36,90 

Lindblom, Arto; Valkama, Heikki; Omotenashi

0 out of 5 based on 0 customer ratings

36,90 

Luotijunat lähtevät ajallaan, ihmiset odottavat hyvässä muodostelmassa junaan pääsyä, päästävät toiset ensin ulos, tervehtivät junassa ystävällisesti, kaikkialla on puhdasta eikä kukaan kailota puhelimeen.

Tuntuu siltä, että japanilainen vieraanvaraisuus, omotenashi, on läsnä kaikkialla. Tämä kirja pyrkii ymmärtämään, mistä japanilaisessa vieraanvaraisuudessa on oikein kyse ja kertoo, mikä selittää sen ainutlaatuisen luonteen.

Omotenashi on kokemus tai tapahtuma, joka koetaan tässä ja nyt. Kokemuksena se on samalla jotain katoavaista eikä siitä voi saada kunnon otetta.

Japanilainen vieraanvaraisuus on toisia ihmisiä kunnioittava ajattelutapa, joka tulee ilmi arjen tekoina. Omotenashi tulee esille niin ystävyyssuhteissa kuin kaupallisessa kanssakäymisessä. Meillä kaikilla olisi paljon opittavaa japanilaisesta vieraanvaraisuudesta ja siitä, millä tavoin se voidaan omaksua osaksi omaa arkea.

Arto Lindblom toimii professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla. Heikki Valkama on toimittaja, joka on kirjoittanut useita kirjoja japanilaisesta kulttuurista.

Kuvaus

Tekijät: Lindblom, Arto (Kirjoittaja)
Valkama, Heikki (Kirjoittaja)

Kustantaja: Vastapaino

Painos: 2024

Julkaisuvuosi: 2024

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 167