KAUPPAAN

Montale, Eugenio: Tuo minulle auringonkukka – Portami il girasole

0 out of 5 based on 0 customer ratings

31,90 

Montale, Eugenio: Tuo minulle auringonkukka – Portami il girasole

0 out of 5 based on 0 customer ratings

31,90 

Eugenio Montalen käännösrunovalikoima.

Italialainen runoilija Eugenio Montale (1896-1981) sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1975. Häntä pidetään italialaisen 1900-luvun runouden yhtenä suurimpana nimenä.

Montalen varhaistuotantoa hallitsevat kotimaakunta Ligurian maisemat, jotka muodostavat omanlaisensa välimerellisen aution maan. Ihmisen vieraantuneisuus ja koko luomakunnassa läsnäoleva elämisen tuska kytkee Montalen Italian romanttisen runouden keskushahmoon Giacomo Leopardiin, ja myöhempien kokoelmien myötä myös kauemmas, Danten helvetinnäkyihin saakka.

Aikalaistensa Giuseppe Ungarettin ja Umberto Saban kanssa Montale oli muotoilemassa italialaista modernismia toimien esikuvana uudelle 1930-luvulla aloittaneelle sukupolvelle.

Montale-valikoiman koostaa ja kääntää runoilija ja suomentaja Hannimari Heino. Aiemmin Heino on suomentanut muun muassa Giuseppe Ungarettia ja toimittanut italialaisen nykyrunouden antologian Miten paljon teistä täällä näkyy (Kustannusliike Nihil Interit, 2006).

Käännösvalikoima painottuu Montalen neljään ensimmäiseen kokoelmaan Seepian rankoja (Ossi di Seppia, 1925), Tilaisuuksia (Le Occcasioni, 1939), Myrsky ja muuta (La Bufera e altro, 1956), Satura (Satura 1971). Lisäksi mukana on runoja Montalen kolmesta myöhäiskokoelmasta. Teos sisältää käännöksen rinnalla myös italiankielisen alkutekstin.

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Montale, Eugenio (Kirjoittaja)
Muut tekijät: Heino, Hannimari (Kääntäjä)
Kustantaja ja imprint: Kustannusliike Parkko
Painos: 2. p 2019
Julkaisuvuosi: 2018
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Kieli: italia, monia kieliä, suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 308