KAUPPAAN

Seki, Marjo & Valkama, Heikki: Okazu – japanilaista kasvisruokaa

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Seki, Marjo & Valkama, Heikki: Okazu – japanilaista kasvisruokaa

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Japanilainen ruoka on sushien ja raamen-nuudeleiden muodossa tullut Suomeen jäädäkseen. Ne ovat kuitenkin vain pieni osa perinteistä japanilaista ruokakulttuuria.

Japanilainen arkiruoka on yleensä hyvin kasvispainotteista. Okazu-kirjaa on innoittanut japanilaisen kasvisruoan puhtain edustaja: buddhalainen temppeliruokaperinne, shōjin ryōri. 1200-luvulla eläneen Dōgenin mukaan vaatimattomiinkin kasviksiin pitää suhtautua kuin temppelin rakentamiseen. Jokaista raaka-ainetta pitää arvostaa ja ruoka on valmistettava sille omistautuen.

Okazu avaa tien kasviksista koostuvaan, valmistusmenetelmiltään yksinkertaiseen ja uskomattoman herkulliseen ruokaan. Ideana on eri elementtien yhdistely vaikkapa japanilaisen arkiaterian muodossa: yksi liemi, kolme lisuketta ja kipollinen riisiä. Kirjan reseptit ovat helppoja ja ne on laadittu nimenomaan suomalaisia, kenen tahansa saatavilla olevia raaka-aineita käyttäen.

Marjo Seki (s. 1958) asui Japanissa 20 vuotta ja toimi siellä mm. ravintoloitsijana, peruskoulun opettajana sekä tulkkina. Hän on Tampereella sijainneen legendaarisen Maruseki-ravintolan perustaja.

Heikki Valkama (s. 1975) on toimittaja, kirjailija ja japanilaisen kulttuurin tuntija. Hän on julkaissut sekä lukuisia tietokirjoja että romaaneja, joista viimeisimpänä gastro-dekkari Tulikukka (Tammi, 2019).

Kuvaus

Kirjoittajat: Seki, Marjo & Valkama, Heikki

Valokuvaaja: Karlsson, Nina

Kustantaja: Teos

Julkaisuvuosi: 2021

Painos: 2021