KAUPPAAN

VITRUVIUS; ARKKITEHTUURISTA

0 out of 5 based on 0 customer ratings

42,90 

VITRUVIUS; ARKKITEHTUURISTA

0 out of 5 based on 0 customer ratings

42,90 

Vitruviuksen Arkkitehtuurista on yksi länsimaisen kulttuurin kulmakivistä: arkkitehtuurin historian vaikutusvaltaisin teos ja ainoa meille säilynyt laaja esitys antiikin ajan rakentamisesta ja sen suunnittelusta. Teos vie lukijan keskelle antiikin arkielämää, kulttuuria, uskomuksia ja maailmankuvaa.

Vitruviukselle arkkitehtuurin keskeiset päämäärät ovat viehättävyys, kestävyys ja käyttökelpoisuus. Hyvä arkkitehtuuri pohjautuu symmetrisiin mittasuhteisiin, joiden tavoitteena on harmoninen kokonaisuus.

Vitruviuksen arkkitehtuurikäsitykseen kuuluu myös astronomiaa, filosofiaa, historiaa lääketiedettä, maantiedettä, musiikkia ja mekaanisten laitteiden suunnittelua. Hänen mukaansa arkkitehdin tulee olla oppinut kaikilla aloilla, ja laaja oppineisuus palvelee paitsi arkkitehtuuria myös ihmisenä kehittymistä ja hyvän elämän saavuttamista.

Arkkitehtuurista käsittelee terveyden ja hyvinvoinnin merkitystä rakentamisessa sekä ihmisen ja ympäristön suhdetta ajankohtaisella tavalla. Suuri osa arkkitehtuurin ja taidehistorian sanastoa ja käsitteistöä on peräisin Vitruviukselta – nykyarkkitehti puhuu yhä Vitruviuksen kieltä.

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Vitruvius (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Hyppönen, Panu (Kääntäjä)
Ockenström, Lauri (Kääntäjä)
Vuola, Aulikki (Kääntäjä)

Kustantaja: Gaudeamus

Painos: 2. p 2023

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Suojapaperi
Lukunauha(t)

Kieli: suomi

Sivumäärä ja kuvitus: 672
Kuvitus, mustavalk.