KAUPPAAN

ISHIGURO, KAZUO; PITKÄN PÄIVÄN ILTA

0 out of 5 based on 0 customer ratings

13,90 

ISHIGURO, KAZUO; PITKÄN PÄIVÄN ILTA

0 out of 5 based on 0 customer ratings

13,90 

Leikkisä ja surumielinen mestarinäyte – kokovartalokuva perienglantilaisesta hovimestarista, arvokkuuden ja velvollisuudentunnon ruumiillistumasta, sekä kertomus elämättä jääneestä elämästä.

On kesä 1956. Ikääntyvä hovimestari Stevens on lähtenyt pienelle lomamatkalle Länsi-Englantiin. Matkallaan hän uppoaa muistoihin ja mietteisiin: takana on kunniakas ura lordi Darlingtonin palveluksessa, mutta nyt kun Darlington Hallia isännöi amerikkalainen liikemies, kaikki on toisin. Stevensin mieltä askarruttaa myös ystävyys talon entiseen taloudenhoitajaan, neiti Kentoniin, jota hän aikoo käydä tervehtimässä.

Stevensin muistoista rakentuu tarkka kuvaus englantilaisen yläluokan elämäntavasta sotienvälisenä aikana ja hovimestarin moninaisista velvollisuuksista, joihin sisältyi huolehtiminen lordin tärkeistä ulkomaisista vieraista, kuten Saksan ulkoministeristä von Ribbentropista, sekä ”elämän tosiasioiden” opettaminen isännän 23-vuotiaalle kummipojalle. Silloisten ihanteiden ja perinteiden vaalijana Stevens tuntee nyt elävänsä kuin väärällä aikakaudella.

Ishiguron romaani sisältää haikean rakkaustarinan, kuvauksen ihanteiden traagisesta luhistumisesta ja oivaltavaa pohdintaa nykyihmisen velvollisuuksista muuttuvassa maailmassa. Booker-palkitusta Pitkän päivän illasta on tehty myös kiitelty elokuva, jossa pääosia esittävät Anthony Hopkins ja Emma Thompson.

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Ishiguro, Kazuo (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Bützow, Helene (Kääntäjä)
Lyytinen, Laura (Kannen tekijä)

Kustantaja: Tammi

Painos: 2021

Julkaisuvuosi: 2021

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
A-formaatin pokkari

Kieli: suomi

Sivumäärä: 281

Sarja: Keltainen pokkari