KAUPPAAN

Liksom, Rosa: Hytti nro 6

0 out of 5 based on 0 customer ratings

10,90 

Liksom, Rosa: Hytti nro 6

0 out of 5 based on 0 customer ratings

10,90 

Hytti nro 6 on Neuvostoliiton ruumiinavaus, kertomus junamatkasta asioiden ytimeen, suljetun maan sielunelämään ja matkustajan, nuoren tytön omaan sisimpään.

Itä on itä ja länsi on länsi, on tyttö ja tytöllä on unelma. On Neuvostoliitto, sen kulahtanut ja absurdi todellisuus, lannistetut mutta kekseliäät ihmiset, korruptio ja tyly lähihistoria. On Siperian juna, junassa hytti ja tytön matkakumppanina venäläinen mies.

Ohi vilahtavat toistensa kaltaiset kaupungit ja pystyyn mätänevät tehtaat, kaduilla lainehtivat joet ja myrkytetyt metsät. Tähdet kolisevat jääkuutioina vihreällä taivaalla ja räkäinen kissa naukaisee yössä.

Rosa Liksom voitti romaanilla Finlandia-palkinnon (2011) ja elokuva Hytti nro 6 sai Cannesin elokuvajuhlilla Grand Prix -palkinnon (2021). Teos sisältää elokuvaohjaaja Juho Kuosmasen esipuheen.

Rosa Liksom (s. 1958) monipuolinen kirjailija ja kuvataiteilija, joka loi ensimmäisillä novellikokoelmillaan lyhytproosan käsitteen. Liksomin tuotantoon kuuluu myös sarjakuvia, elokuvia, näytelmiä ja lastenkirjoja, ja hänen teoksiaan on käännetty kymmenille kielille.

Varasto loppu

Kuvaus

Kirjoittaja: Liksom, Rosa

Prologin kirjoittaja: Kuosmanen, Juho

Kustantaja ja imprint: WSOY

Painos: 2021

Painostyyppi: mediakannet

Julkaisuvuosi: 2021

Tuotemuoto: pehmeäkantinen kirja, A-formaatin pokkari

Kieli: suomi

Sivumäärä: 210