KAUPPAAN

Pikku Myyn Ötökkäkirja

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Pikku Myyn Ötökkäkirja

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Kiehtova opas kaikenikäisille ötökkäintoilijoille ja luonnonystäville!

Lähde ötökkäjahtiin Pikku Myyn jalanjäljissä! Kuvankaunis kirja tuo silmiemme eteen kooltaan vaatimattomat mutta elämän kannalta korvaamattomat eliöt ja niiden ihmeellisen maailman.

Pikku Myyn ötökkäkirjassa on kiinnostavaa tietoa ja klassisen kauniit piirroskuvat lähes kahdestasadasta Suomessa yleisestä ötökästä. Kirjassa käydään läpi surisevia, lepattavia, pistäviä ja puistattaviakin niveljalkaisia – ötököitä pihtihäntäisistä perhosiin ja siiroista sudenkorentoihin. Ötököillä on luonnossa monta erilaista roolia ja tehtävää: ne voivat olla pölyttäjiä tai loisia, rakentajamestareita tai tuholaisia, hurjia petoja tai säikkyjä pimeän otuksia.

Kiehtovien lajikuvausten lisäksi kirja tarjoaa tietoa ötököiden evoluutiosta, aisteista ja muodonvaihdoksesta lajikatoa ja luonnon monimuotoisuutta unohtamatta. Kirjan sivuja kuvittavat Tove Janssonin mustavalkoiset originaalipiirrokset sekä ötökkäaiheiset sitaatit.

Hemulin kasviosta sanottua:

Ihan huikea opus Suomen kasveista!” @tiianlukupaivakirja

Nuuskamuikkusen kalakirjasta sanottua:

Paras ja kaunein kalakirja ikinä!” @omakirjamansikka

Sanja Hakala on evoluutiobiologi, joka tutkii työkseen muurahaisten perhe-elämää Sveitsissä Fribourgin yliopistossa. Hakala kuuluu myös Ötökkäakatemian kirjoittajakaartiin.

Anni Pöyhtäri on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka upeat nelivärikuvat ovat tuttuja kiitosta keränneistä kirjoista Hemulin kasvio ja Nuuskamuikkusen kalakirja.

Kuvaus

Tekijät: Hakala, Sanja (Kirjoittaja)
Muut tekijät: Pöyhtäri, Anni (Kuvittaja)
Jansson, Tove (Kuvittaja)
Turkulainen, Riikka (Suunnittelija)
Pöyhtäri, Anni (Kansikuva)
Jansson, Tove (Kansikuva)
Turkulainen, Riikka (Kansikuva)
Kustantaja ja imprint: WSOY
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Kieli: suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 124
Kuvitus, väri