KAUPPAAN

Tolkien, J. R. R.: Seppä ja Satumaa

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Tolkien, J. R. R.: Seppä ja Satumaa

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Tolkienin viimeinen teos – nyt laajoilla lisämateriaaleilla.

Kauniin tarinan uusi laitos sisältää muun muassa Tolkienin ennen julkaisemattoman esseen Satumaan luonteesta ja Pauline Baynesin kuvituksen kaksivärisenä versiona.

Seppä ja Satumaa – tarina pojasta, joka saa haltuunsa taikatähden ja pääsee haltioiden asuttamaan Satumaahan – sai alkunsa J. R. R. Tolkienin kesken jääneestä esipuheesta George MacDonaldin satuklassikkoon The Golden Key. Tolkien-tutkija Verlyn Fliegerin toimittama laajennettu laitos kertoo pienoisromaanin koko syntyhistorian luonnosversioiden kautta. Mukana on myös laaja selitysosio ja aihetta sivuava Tolkienin essee. Pauline Baynesin alkuperäinen kuvitus julkaistaan oranssi-mustana Poems and Stories-kokoelmaan laadituilla lisäkuvilla.

”Kaunis ja unohtumaton tarina.” – Times Educational Supplement.

Oxfordin yliopiston professori, filologi John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973) tunnetaan nykyaikaisen fantasiakirjallisuuden isänä. Pauline Baynes (1922-2008) oli Tolkienin suosikkikuvittaja, joka on kuvittanut useita hänen teoksistaan sekä myös C. S. Lewisin Narnia-sarjan. Verlyn Flieger (s. 1933) on toimittanut Tolkienin Kullervon tarinan ja julkaissut useita kirjallisuustieteellisiä tutkimuksia hänen tuotannostaan.

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Flieger, Verlyn (Toimittaja)
Tolkien, J. R. R. (Kirjoittaja)
Muut tekijät: Baynes, Pauline (Kuvittaja)
Pekkanen, Panu (Kääntäjä)
Kankaanpää, Jaakko (Kääntäjä)
Baynes, Pauline (Kannen tekijä)
Kustantaja ja imprint: WSOY
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Suojapaperi
Kieli: suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 224
Kuvitus, väri
Sarja: Tolkien