KAUPPAAN

Valkama, Heikki; Yakuzan kosto

0 out of 5 based on 0 customer ratings

33,90 

Valkama, Heikki; Yakuzan kosto

0 out of 5 based on 0 customer ratings

33,90 

Yakuza haluaa kokin pään vadille.

Japanilainen kulttuuri kukoistaa Heikki Valkaman leppoisissa dekkareissa. Suomalaiskokki Riku Mäki on työntänyt lusikkansa väärään soppaan ja joutuu taas kerran tulilinjalle.

Käynnissä on järjestäytyneen rikollisuuden sisäinen sota. Johtavan ryhmittymän uuden pomon tappolistalla on muitakin kuin yakuzajohtajia: se poliisi ja suomalainen kokki.

Riku Mäki on toteuttanut unelmansa: perustanut ravintolan Tokioon. Nyt hän perehtyy Japanin 74 ruokasesonkiin, odottelee tyttöystäväänsä ja antaa treffivinkkejä ylitarkastaja Matsuzakalle, joka koettaa ottaa rennosti. Kun idylli särkyy, se räjähtää kunnolla.

Yakuzan kosto on neljäs Riku Mäki -romaani. Se on matka syvälle Japanin sydämeen, arjen kerrostumiin, joita matkaaja paikan päälläkään harvoin näkee.

Heikki Valkama (s. 1975) on teeveestä tuttu Ylen uutisten toimittaja. Hän on myös japanilaisen kulttuurin monipuolinen asiantuntija ja kirjoittanut aiheesta useita kirjoja. Valkama tuntee yakuzan omakohtaisesti: pikkukaupungin yakuzapomo olisi halunnut liittää Japanissa asuneen lukioikäisen Heikin perheeseensä. Huippukokki Riku Mäen esitellyt Pallokala (2017) palkittiin Suomen Dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla ja sai Kirja à la Carte -palkinnon.

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät:  Valkama, Heikki (Kirjoittaja)
Muut tekijät:  Taina, Markko (Kannen tekijä)
Kustantaja ja imprint:  Tammi
Painos:  2021
Julkaisuvuosi:  2021
Tuotemuoto:  Kovakantinen kirja
Suojapaperi
Kieli:  suomi
Sivumäärä ja kuvitus:  293 sivua
Sarja:  Riku Mäki, 4