KAUPPAAN

Heikkinen, V. & Pajunen, T.: Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu – 2000-luvun politiikan sanat päreiksi

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Heikkinen, V. & Pajunen, T.: Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu – 2000-luvun politiikan sanat päreiksi

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Millaista on 2000-luvun politiikka, kun sitä tarkastelee kielen kannalta? Miten sanoilla vaikutetaan yhteiskunnassa? Onko vallan kieli – ja ehkä koko politiikan olemus – muuttunut verrattuna 1900-lukuun? Näitä kysymyksiä selvittelee Vesa Heikkisen ja Tapio Pajusen riemukas tietokirja Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu.

Kirjan keskeisenä aineistona ovat kansalaisten Ylen Politiikkaradion Puheet päreiksi -ohjelmaan lähettämät ehdotukset päivänpolitiikan sanoiksi. Niitä on kertynyt jo noin 6 000: aikasidonnaisuusulottuvuudesta öyhöttämiseen, koronapsykoosista nollatuntisopimukseen.

Kirja on muodoltaan ensyklopedia: se koostuu pääosin erillisistä sana-artikkeleista. Kirja taustoittaa kevään 2023 eduskuntavaaleja ja juhlistaa samalla Puheet päreiksi -ohjelman kymmenvuotista taivalta.

FT Vesa Heikkinen (s. 1963) on suomen kielen dosentti, kolumnisti, tekstintutkija ja tietokirjailija.
Tapio Pajunen (s. 1976) on Yleisradion politiikan toimittaja, joka toimittaa politiikan ajankohtaisohjelmaa Politiikkaradio.
Yhdessä Heikkinen ja Pajunen toimittavat Politiikkaradion Puheet päreiksi -ohjelmaa. Heidän kirjansa Kansalaistaito (Teos, 2016) oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana.

Kuvaus

Tekijät: Heikkinen, Vesa
Pajunen, Tapio
Kustantaja ja imprint: Teos
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Kieli: suomi
Sivumäärä ja kuvitus:  559 sivua